Week 13

Week 13

Een groep personen voor het Rusthuis Ruimzicht aan de Rijksstraatweg in Voorst. De foto is van voor 1940. Wij vermoeden dat het de beheerders van het Rusthuis zijn met bestuursleden van de Nederlands Hervormde Diaconie, gemeente Voorst.  Kunt u ons nog enige informatie geven over de afgebeelde personen?

Reactie van Rinus Ilbrink:

Als oud-Voorsternaar (45 jaar geleden vertrokken naar Vorden) bekijk ik regelmatig jullie foto in het blad Voorster Nieuws.
Deze keer werd ik verrast door een foto uit Voorst van een groep mensen (enkele vrouwen, meest mannen) voor rusthuis Ruimzicht.

Ik herken 1 persoon, nl. de heer Gerrit Jan (Gaitjan) Wolters. Hij staat op de foto rechts bovenaan, voor de kijker gezien links naast de man met de hoed.  Hij was boer, en daarnaast maatschappelijk zeer actief, o.a. in kerkenraad en schoolbestuur van de Chr. School in Voorst.

Mijn broer Henk meent dat de man op de voorste rij, 2e van rechts, waarschijnlijk een Ten Broeke is. 

Mijn jongere broer Tonny, die ook in Voorst woont, meent op de voorste rij in het midden de heer Bom de Weerd (van het tentenverhuurbedrijf) te herkennen.

Aanvulling op deze foto van mevrouw Jennie Velthuis. Op de 2e rij helemaal links is haar opa Lammert Jan Sarink.

Nog een aanvullende reactie op de foto van 29 maart (Ruimzicht)
Voorste rij, 2e van links: Metselaar (van boerderij Sinderen op de Voorsterklei); 3e van rechts met de lichte jas aan: waarschijnlijk huisarts dokter Gerrit van Heuven.
Reactie van Rinus Ilbrink

Hopelijk komen er nog meer namen boven drijven.

 

 

Login Formulier

Sponsoren

Kriebelz

 

e-Boekhouden.nl