Week 25

Week 25

Boerderij in de omgeving van Beekzicht in Voorst omstreeks 1935.
Komt het u bekend voor en wie waren dan de bewoners?

Reactie op deze foto:

De boerderijfoto was niet zo moeilijk. Het is de Middelbeek, vroeger de Grote Middelbeek op de Voorsterklei. Rond 1935 boerden daar Geurt Beker en Johanna (Jo) Brink. Jo was de zuster van de grootmoeder van Marten Brascamp. De reactie kwam van Marten Brascamp. Op onderstaande foto het echtpaar Beker.

De Middelbeek wordt voor het eerstgenoemd in 1537. Het huidige huis stamt uit 1830. Erve de Middelbeek werd in 1834 gekocht van de erven van baronesse Sloet door mr. H.J. Thooft, die in 1820 in het bezit kwam van de Adelaar, hij was de grondlegger van het latere landgoed Beekzicht.

uit het archief week 25

Nog enkele reacties op deze foto:
De heer van Keulen, Statenhoek Twello, vertelt ons dat dit de boerderij “De Middelbeek” is op de Voorsterklei. In 1960 deed hij als student van de “Tropische Landbouwschool” hier zijn stage bij de familie Frederiks.Mevrouw Frederiks reageerde telefonisch. Zij had op de Middelbeek een boerderij met haar man. Zij namen de boerderij van Geurt Beker over. Op dit moment woont haar zoon Jaap Frederiks op de Middelbeek.  Het is nu een AirBnB.

Login Formulier

Sponsoren

Kriebelz

 

e-Boekhouden.nl